Vandaag weer een lange rit, want die 60 km van gisteren moeten erbij. Vanavond zien we onze vrouwen terug in Hoi An. Normaal passeerden we langs de tempels van MySon, maar we besluiten dit niet te doen en rechtstreeks naar Hoi An te rijden.

De rit van vandaag is wondermooi. We rijden over leuke stuurweggetjes door een enorm groene jungle, waar op enkele plaatsen heldergroene rijstvelden tussen liggen. Her en der nog een waterval en je kan spreken van een mooie coctail.

Vandaag ook een dodelijke aanrijding gehad. Op zeker ogenblik loopt er een spelende hond de baan over. Luc kan niets doen en wijkt een beetje uit om zo te vermijden dat hij met zijn voorwiel over de hond rijd. De hond wordt echter geraakt met de motorblok. Ronny en Michael die achter Luc rijden horen bij het passeren van de hond het ijselijk gejank van een hond in doodsstrijd. Wijselijk stoppen we maar niet om problemen met de locals te vermijden. Chung, die niets gemerkt heeft van de aanrijding, laat ons achteraf weten dat dit verstandig was.

We arriveren uiteindelijk tijding in Hoi An en nemen onze intrek in het Hotel. Het Ancient House Resort. Een prachtig hotel gelegen in het centrum van Hoi An. Even na ons komen onze vrouwen het hotel binnengestesseld en hebben we een leuke hereniging.

’s Avonds de oude stad in die bij het Unesco werelderfgoed hoort. Alles is hier verlicht met lampions en geeft zo wel een zeer speciale sfeer aan het stadje. Echt gezellig rondwandelen en onzen Chung brengt ons nu naar een voor zijn doen wel erg deftig restaurant waar we zelf ons eten kunnen kiezen.

Daarna duiken we nog een locale karaokebar in met live music. Daarna met de taxi naar het hotel en onze luxueuze kamer in.

’s Morgens hebben we een prima uitgebreid ontbijt. We nemen van onze rustdag gebruik om ook effectief wat te ontspannen nadat we de laatste 2 dagen telkens 300 km gereden hebben op onze 250 cc motoren. De maximum snelheden die we halen is 80 en meestal rijden we tussen de 40 en de 60. Sneller is niet echt mogelijk door enerzijds het verkeer, de wegen en de motoren.

We maken gebruik van de gratis fietsen die het hotel levert en rijden naar de kust waar we een wandeling over het strand maken. Nadien rijden we met onze fietsen naar het oude centrum. Heel mooi ontspannen stadje. We hebben een hele relaxte namiddag in het stadje en eindigen onze dag aan het zwembad van ons hotel. Hier heb ik eindelijk de tijd en de goesting om den blog te bevoorraden.