Surprise, maar onzen Chung zit al te ontbijten wanneer we in de breakfastroom van het hotel komen. We vertrekken dus op tijd en Chung zijne vriend rijdt met zijn vrouw op zijn scooter met ons mee. Op zeker ogenblik is er een splitsing en we draaien hier af.

We stoppen zoals gewoonlijk in een plaatselijk stalletje en drinken iets. Wanneer we vertrekken stapt de vriend van Chung op diens motor en Chung neemt de vrouw mee op de scooter. We hebben nu een nieuwe voorrijder, de vriend van Chung.

Via nu wel enkele leuke wegeltjes met mooie landschappen rijden we naar de woning van Chuing’s vriend. Via een onverharde weg bereiken we de koffieboer zijn stulpje. Tot onze grote verbazing stappen we van onze motorfiets en stelt Chung’s vriend ons zijn vrouw voor. En dit is niet dezelfde als die van voorheen.

Na de kennismaking met vrouw en kind stappen we terug op onze motor en leven ons even uit op wat offroadpadjes in de omgeving van de plantage. Daarna hebben we wel een heel uitgebreid middagmaal in de woning van de koffieboer en krijgen we ook nog bier voorgeschoteld. Gezien we nog redelijk ver moeten rijden, nemen we er ééntje uit beleefdheid.

Afscheid genomen en terig de weg op. We rijden nu over wel kleine en stoffige wegen. De scenery is nu wel mooi en het is leuk maar stoffig rijden. We vreten stof en zien er niet uit. Ondertussen wordt duidelijk dat de vriend van Chung niet echt op de voorziene weg woont maar dat we hier een redelijke omweg dienden te doen. Resultaat is dat we niet voor donker op onze bestemming geraken. Onzen Chung is blijkbaar ook goed doorgezakt de avond voordien en valt bijna omver van de slaap.

Omstreeks 19:30 uur, na een bangelijk ritje in het donker, arriveren we op onze locatie, Kun Tom. Weer enkele rondjes in het stadje, want Chung vindt het hotel voor de verandering niet. Na wat gebel en rondvraag blijkt het Hotel nog in een andere plaats te liggen, zo een 60 km verder. We weigeren om in deze omstandigheden nog 60 km te rijden. Rijden in Vietnam met daglicht is al een belevenis, maar in de duisternis meer een zelfmoordpoging.

Chung vindt dan toch een hotel in Kun Tom en na het diner en ettelijke klepkes aldaar kruipen we in onze basic kamer te bed. ’s Morgens blijkt dit nog een echt communistisch hotel te zijn waar ze tussen 07 en 09 ’s morgens door de luidsprekers, die aan de gevel van het hotel hangen, communistische tsjingel tsjangel laten horen.