Gisteravond, na een relaxte namiddag aan de swimming pool van het Ancient House Resort, trokken we met een taxi de oude stad in. We zoeken een dakterras met zicht op de rivier en hebben daar ons avondmaal. Dit is niet echt speciaal en de Ronny krijgt in plaats van escalope een bord met een soort van scampi’s. De Vietnamezen hun uitspraak en begrip van de Engelse taal is niet echt super, om het zacht uit te drukken. Een paar borden fench fies maken ook deel uit van ons avondmaal na vele rijstmaaltijden.

Afscheid van Mr Poppe’s two wives, zoals ze werden onthaald op het vliegveld van Danang, en op weg naar Hue. We rijden langs de boorden van de zee tot in Danang. Saaie grote weg. Juist voor Danang zien we de tempels die onze vrouwtjes bij aankomst zijn gaan bezichtigen.

Na Danang gaan we bekende Hai Van pas over na Danang. Leuke stuurweg en niet te druk. Na deze pas rijden we nog over een kleinere pas aan de kust waar een nieuwe tunnel in aanbouw is om de kleine pas te vervangen.

Na deze pas verhuizen we naar een smal klein baantje dat ons door meerdere kleine dorpjes tot in Hue zal voeren. Wat hier opvalt zijn de begraafplaatsen die langs de kant van de weg liggen en ver doorlopen in de achtergrond. Echt onvoorstelbaar, want bijna de ganse weg, ongeveer 60 Km, staan er langs de kant van de weg tempeltjes. Kleine, grote, gigantisch grote, oude ,nieuwe, allemaal begraafplaatsen van plaatselijke mensen. De grootste begraafplaats die we al ooit gezien hebben.
Blijkbaar geven de mensen hier, hoe arm ze ook zijn, al hun geld uit om een deftige begraafplaats voor hun familie te hebben.

We arriveren omstreeks 14:00 uur en Hue en nemen onze Lunch in een plaatselijke stal. We kunnen nu voor de verandering eens zelf kiezen wat we eten. Uiteraard enkel Vietnamees eten te krijgen. We eten hier echter redelijk smakelijk en hebben een heel lekker geroosterd kieken.

Inchecken in het hotel. Onzen Chung is nog steeds wat ziekjes en heeft in Hue een afspraak met een plaatselijke dokter. Hij heeft iets aan zijn “Airways”.

In afwachting van zijn terugkomst en een bezoek aan de citadel van Hue kunnen we wat relaxen op de kamer van ons prima 4 **** Hotel: Midtown.