In Phong Nha hebben we diner in het hotel (Xuan Son) zelf waarna we het stadje intrekken. Hier zijn wel wat cafékes want er zijn ook wel wat toeristen, voornamelijk backpackers. We vinden een uiterst gezellig terrasje en hebben hier nog een hele leuke avond waarvan we de volgende ochtend de gevolgen dragen

’s Morgens weeral een dikke ondoorzichbare brij die echter langzaam maar zeker optrekt. In de loop van de dag zal het verschroeiend warm worden. De Ronny draagt niet alleen de gevolgen van de het leuke avondje maar heeft ook wat last van den achteruitgang.

Vanmorgen gaan we eerste de caves bezoeken. We rijden met onzen brommer naar de vertrekplaats waar ze ons in een bootje duwen. Met dit bootje de grotten in. Het zijn toch wel indrukwekkende grotten en eigenlijk best wel mooi. Na deze uitstap terug naar het hotel, pakken en vertrekken voor een rit van weeral 260 Km.

De rit van vandaag kan bijlange niet tippen aan die van gisteren. Het zijn voornamelijk grote banen met vrij weinig verkeer waardoor het wel goed opschiet. Ook de scenery is mooi met aanvankelijk nog die typische hoogopschietende bolvormige bergen en daarna de farmers met hun rijstvelden en theeplantages.

Uiteindelijk arriveren we iets na 17:00 uur in het Wolga hotel in Tan Ky. Bij het rijden naar ons hotel wordt meteen duidelijk dat in dit dorp ook niets te beleven valt.

Nog iets over onze brommerkes. Het zijn dan wel oude caramellen maar ze rijden nog prima en om deze toer te doen zijn ze eigenlijk best geschikt. Juist voldoende vermogen om toch af en toe eens door te trekken of in te halen en super licht te sturen. Op de wegen hier in Vietnam is de uitstekende lange vering ook een pluspunt. Onzen Chung, die op een baanmachine Suzuki rijdt, zien we regelmatig met zijn achterwiel de lucht ingaan. Hij heeft dan ook behoorlijk wat last van zijn rug door de doorstane schokken. Onze ruggen houden het buiten verwachting goed vol, enkel de zadels van deze machines zijn niet echt geschikt voor deze afstanden. We hebben dus allemaal een houten kont.