Aan ons meertje in Coc Phuong hebben we een wondermooie locatie. ’s Avonds nog eens Vietnamees eten in het hoofdgebouw en daarna de complete stilte van de jungle. Ook de muggen zijn hier in grote getallen aanwezig en ze hebben blijkbaar honger.

Vandaag hebben we een stralende ochtend, de koperen ploert is al vroeg aanwezig ditmaal. De vrouwtjes vetrekken naar Tam coc en gaan daar eerst een fietstochtje maken terwijl wij het monkey rescuecenter bezoeken. Hier hebben ze enkele zeldzamen apensoorten. Het zijn apen die illegaal werden gehouden of verhandeld en die hier opgevangen worden. Wanneer voldoende aangesterkt zijn worden ze terug vrijgelaten in hun natuurlijke biotoop op de locaties waar ze thuishoren.

We rijden vervolgens een rondje in het park met onze brommerkes dwars door de jungle. Heerlijk rijden en genieten van de geuren en kleuren van het woud.

Tijd om de brommerkes te pakken en we trekken ook naar Coc tam. Een kleine rit waarbij den Arsene erin slaagt om nogmaals lek ter rijden. Chung neemt over en rijdt met de lekke band tot onze bestemming. Onderweg zien we nog een scooter die een varken vervoert op zijn bagagedrager. Het varken ligt op zijn rug en wanneer we passeren merken we dat het nog een levend varken is. Onvoorstelbaar maar normale zaak hier.

In Tam coc checken we in bij het The Long Hotel Een hotelleke waarbij Luc en Maddy op de 7de verdieping een kamer krijgen met panoramisch zicht op de adembenemende omgeving, het binnenlandse Halong bay.

Met een roeibootje gaan we het water op en maken een 2 uur durende tocht tussen de rotsen en rijstvelden van dit supermooie landschap. De manier waarop deze mensen hun roeibootjes aandrijven en sturen is wel zeer speciaal. Ze roeien met hun voeten en zijn hier wel zeer bedreven in.

Ons Veerle is vandaag jarig en van onze gidsen krijgt ze een verjaardagstaart. We hebben gezorgd dat er voldoende drank is en op de 7de verdieping van ons hotel is een gezellig terras waar we de verjaardag van Veerle uitbundig vieren met drank en gekwetter.