’s Morgens wakker worden en voor de verandering is het een beetje mistig. Zoals elke dag gaat dit stelselmatig over in een stralende zonnige dag. De dames vertrekken met hunnen Haldis richting Mai Chau en wij vertrekken dezelfde richting uit rond 10:00 uur. We hebben iets meer recuperatietijd nodig.

Chung heeft ons een alternatieve route beloofd via een droge rivierbedding. We rijden naar het begin van deze route en die is redelijk hobbelig en slijkerig. Na een tijdje dokkeren vraagt Chung ons of het OK is. Er zijn er enkelen die deze rit niet zien zitten en we keren terug en rijden over de normale route verder.

Na het middagmaal, met nog een 50 Km te rijden tot onze Homestay, beginnen we aan een prachtige route. Een smal baantje langs de boorden van een groot meer en de rijstvelden die tegen de bergflanken zijn aangelegd. We passeren ook nog een mooie waterval en vervolgen onze route over dit mooie kronkelige baantje.

Wanneer we bijna arriveren duikt den Chung een smal weggetje in tussen de rijstvelden. Dit is geweldig rijden. Na een tijdje tussen de rijstvelden en de pittoreske dorpjes gereden te hebben over de supersmalle padjes arriveren we aan onze Homestay. De Michael heeft een klein beetje afgezien en zweet zich te pletter van de geleverde inspanning.

Moe maar voldaan strijken we neer op het terras van de Homestay en krijgen er onmiddellijk een koud klepke.