Perfect day, liedje waar we op onze vakanties steeds mee wakker worden. Helemaal van toepassing op deze dag. Prachtig weer, schitterende stuurwegen, prachtige landschappen, onverharde wegen en al die vriendelijke mensen en kinderen langs de kant van de weg. Een droom voor elke motorrijder om dit te beleven.

Gisteravond hebben we in onze homestay gedineerd. Klassieke Vietnamese kost die we hier dagdagelijks voorgeschoteld krijgen maar van goede kwaliteit. Na het diner krijgen we in onze homestay een privé dansoptreden van de lokale minderheidsgroep; de thai. Op het einde moeten we zelf ook meedansen en zingen. Heel leuk. Op zeker ogenblik zingen ze een liedje op de muziek van “broeder jacob”. Wanneer we met zijn allen uit volle borst meezingen weten die arme vietnamezen niet wat er gebeurd.

Na een simpel maar lekker ontbijt, beignets met banaan in, en een goede tas koffie zijn we klaar om te vertrekken. Onze vrouwen vertrekken terug naar Hanoi en we zien ze later terug in SAPA.

Wij de brommerkes op voor, zoals reeds gezegd, een fantastisch dag. We verlaten Mai Chau en kort daarna draaien we een kleine weg in. We rijden door mooie groene bergen met op de flanken theeplantages en op de vlakke plekken rijstterrassen.. Enig mooi met de invallende zon. Dit schouwspel krijgen we voortdurend voorgeschoteld. Na een korte stop gaat onzen Chung ons voor op een mooi onverhard stukje weg. Niet te moeilijk zodat iedereen vlot kan volgen.

Na dit stukje onverhard volgen we de route zoals voorzien en komen we terecht aan een ferry. We nemen de ferry en ontmoeten een groep Australiërs die op Minsks het noorden van Vietnam onveilig maken. Wanneer we rond 17:00 in ons Hotel aankomen zitten de Australiërs hier ook.

Voor we in ons hotel terechtkomen maakt onzen Chung nog een ommetje waarbij we via onverharde en opgebroken wegen in een dorpje terechtkomen. Hier halen halsbrekende toeren uit over opgebroken kasseien en ander straatmeubilair om uiteindelijk toch terug op dezelfde weg als voorheen uit te komen.