Vandaag de rit naar Sapa over de hoogste pas van Vietnam op een hoogte van ongeveer 1900 meter. Vanochtend is onzen Chung op tijd en hebben als een ontbijt, broodje met ei. Als thuis zijn kunnen we een tijdje geen eieren meer zien.

We vertrekken nu op tijd voor de rit over de mooie bergpas. Bij vertrek is het weer prima, zweten gegarandeerd. De rit is maar 100 Km over mooi aangelegde wegen. De bergpas zelf is een zeer kronkelige typische bergpas met mooie uitzichtpunten. Wanneer we de top over zijn slaagt het weer plots om, het wordt veel kouder en een 6-tal kilometer voor bestemming krijgen we lichte regen en een mistige weg. Met onzen zonnebril nog op is dat wel vrij lastig. Uiteindelijk geraken we veilig en wel in ons Hotel, het “Sunny mountain”. We worden opgewacht door onze vrouwen die hier al een, nachtje geslapen hebben.

We zijn hier kort na de middag en hebben onze lunch in het restaurant, ditmaal die naam waardig, rechtover het hotel. De kwaliteit van het eten hier is nu ook iets beter als wat we de laatste tijd gefret hebben.

Chung ging normaal met Luc nog een toerke off-road rijden, maar gezien de weersomstandigheden wordt dit wijselijk afgelast. We doen in de plaats nog een wandeling door het leuke stadje maar door de mist en de regen is er niet echt veel te zien. We lopen naar de market waar de tribale stammen uit de omgeving hun koopwaar aanbieden. Daarna tenen we terug richting Hotel en vinden naast het Hotel een leuke bar: de Mountainpub. Hier draaien ze goede nostalgie muziek en we vinden onzen draai hier. Na het avondmaal keren we terug naar de pub en het wordt een late avond/nacht.

Zondag, rustdag. We blijven in Sapa en doen het rustig aan vandaag. Elkeen vult zijn dag zowat op zijn manier in en we hebben dus werkelijk een echte rustdag. Een terrasje, het is wel mistig en beetje nat maar de temperatuur is goed in de namiddag, een massage, een pintje, een dikke sigaar en zo is het snel avond.

Morgen hopelijk beter en vooral droog weer.