Na de rijstwijnavond volgt er voor sommigen een heel, heel moeilijke dag. Er is er zelfs één die onderweg af en toe nog wat rijstwijn in zijne mond proeft en die dan maar ter plaatse achterlaat.

Vandaag de verbindingsrit naar Hanoi. De regenpakken kunnen weeral onmiddellijk aangetrokken worden vanaf het vertrek en over hetzelfde slijkerige padje als we gekomen zijn verlaten we de Homestay, een grijnzende gastheer achterlatend.

De weg naar Hanoi is saai en gezien de slechte weersomstandigheden ook niet echt leuk om te rijden. Onderweg stoppen we bij een stalletje gelegen naast een Karaoke. In die Karaokebar zijn ze zo dronken en janken ze zo luid en vals dat je er koppijn van krijgt. We zijn dan ook blij dat we hier kunnen vertrekken.

Wanneer we Hanoi naderen wordt het verkeer drukker en éénmaal in de stad wordt het hectisch. Ondertussen zijn we al wel wat gewoon en we kunnen het verkeer goed de baas. Zonder problemen bereiken we de garage waar de motorfietsen terug afgeven en ons Hotel.

We hebben in Hanoi nog een vrije namiddag en biedt de gelegenheid om de stad te verkennen. Er maakt er één van de gelegenheid gebruik om de rijstwijnavond in bed uit te zweten.

’s Avonds hebben we nog een afspraak met onzen Chung waarbij hij ons zijn woonplaats laat zien. Het betreft een klein smal verzorgd winkeltje met levensmiddelen en daarboven uiterst kleine woonvertrekken met een smalle steile trap/ladder bereikbaar. Na dit bezoek gaan we eten in een restaurantje ons aangeduid door Chung. Daarna nemen we definitief afscheid van onzen Chung en gaan we nog iets drinken in het druilerige maar leuke en gezellige oude stadsdeel van Hanoi.