Vandaag staat er een zeer korte rit op het programma. Van homestay naar homestay over een afstand van juistgeteld 80 Km. Den Arsene gaat een moeilijke dag tegemoet.

We vertrekken en het ziet ernaar uit dat we de ganse dag regen op onzen donder gaan krijgen. Achteraf bezien moeten we toegeven dat deze rit de enige is die we al met de motor in de regen gereden hebben en waar we zo van genoten hebben. De landschappen zijn enig mooi, de wegen klein en soms van zeer slechte kwaliteit, maar met deze lichte brommerkes geen enkel probleem. Door de regenval lijkt het soms ook alsof het wat klaarder is. We genieten in elk geval met volle teugen in de soms gietende regen.

Uiteindelijk komen we aan in onze homestay. De Uitbater is zeer uitbundig en begroet ons in vele talen. Zijn begroeting is ook zowat het enige wat hij kent in een andere landstaal als de zijn. Na ons wat verfrist te hebben krijgen we een boottochtje voorgeschoteld op het Thac Ba Lake.

Het is een kunstmatig aangelegd gigantisch meer met een lengte van wel 60 Km. Op een soort Sampan boot verkennen we het meer in de zoveelste regenbui. Heel mooi, ook in de gietende regen. Allemaal eilandje. Bij sommige zie je enkel de bomen nog boven het water uitsteken.

Na onze boottocht eindigen we onze dag in de Homestay met het diner. Ook enkele Franse Toeristen overnachten in de Homestay. Weer een lekker avondmaal ons klaargemaakt door onze gastheren, afkomstig van de Dao. We waren ervoor gewaarschuwd en we krijgen het dan ook voorgeschoteld, Rijstwijn, in twee verschillende vesies, de lichte en de zware. Onze gastheer is heel enthousiast en zowat om de 2 minuten drinken we in een uitbundige sfeer een borrelglaasje rijstwijn, mix licht en zwaar en uiteindelijk alleen maar zwaar. Arsene doet niet mee gezien zijn Turista en de Michael haakt voortijdig af. De Luc en de Ronny doen vrolijk mee tot het licht uitgaat…..